נורת LED
נורת LED היא אחד הרכיבים הבסיסים שנעשה בו שימוש במהלך הלימודים. הנורה משמשת כאמצעי פלט הנותן חיווי על פעילות במערכת, למשל: נורה נדלקת כשמחובר מתח, נורה מהבהבת כאשר סוללה חלשה, קבוצת נורות נדלקות כאשר יש העברת מידע בתקשורת חוטית או אלחוטית, וכ"ד.
במצגת המצורפת יש מידע תאורטי על עקרון הפעולה של הנורה, על תכונות עיקריות שיש להתחשב בהם בתכנון מערכת המשתמשת בנורות LED, הסבר כיצד מחברים נורת LED לבקר ארדואינו, איך מחשבים את המתחים וההתנגדויות במעגל ואיך מתכנתים את הבקר כדי שיפעיל את הנורה בעת הצורך.
נורת LED מכילה בתוכה דיודה - שני חומרים אשר מרכיבים חצי מוליך (סמיקונדקטור) משמעותו שהזרם החשמלי יכול לזרום בכיוון אחד אך לא בכיוון ההפוך. בתמונה ניתן לראות את החלקים הפנימים של הנורה, את כיסוי הפלסטיק ואת הדקים החיבור - אנודה (+) קטודה (-).
לנורת LED שני הדקים: רגל ארוכה מתחברת למקור מתח (+) רגל קצרה מתחברת לאדמה (-). לפעמים חותכים את רגלי הלד וקשה לזהות את הרגל הארוכה יותר, ואז מזהים את ההדק השלילי לפי שטח ישר שנמצא על המעטפת הגלילית של מכסה הנורה (ראה ציור)
נורת LED צורכת מתח משתנה בהתאם לצבע האור שהיא פולטת (ראו בטבלה). החיבור לבקר נותן מתח של 5V שזה מעבר לצריכת הנורה, ולכן יש צורך לחבר נגד בטור לנורה כדי לצרוך את עודף המתח. במצגת שניתן להוריד בכפתור הורדה יש הסבר על אופן חישוב מחלק המתח לקביעת ערך הנגד.
חיבור נורה לבקר נעשה על ידי חיבור הרגל הארוכה (אנודה) לפין דיגיטלי, וחיבור הרגל הקצרה (קתודה) לנגד - בדרך כלל משתמשים בנגד של 220 או 330 אוהם - ואת צידו השני של הנגד מחברים לאדמה בבקר GND.
ניתן לצפות בסרטון הבא כדי להבין את עקרון הפעולה, צורת החיבור ותכנות הבקר כדי לשלוט בתאורת הנורה.
ניתן לתרגל את הנושא על ידי לחיצה על כפתור QUIZIZZ לביצוע שאלון אמריקאי.
תכנות הבקר
משתנים - משתנה לאחסון מספר הפין אליו מחברים את הנורה.
#define ledPin 3
SETUP - הגדרת סוג הפין כרכיב פלט
pinMode(ledPin,OUTPUT);
הדלקת/כיבוי נורה - כתיבת ערך לפין הרלוונטי HIGH הדלקה, LOW כיבוי
digitalWrite(ledPin,HIGH);
digitalWrite(ledPin,LOW);
הבהוב - הדלקת הנורה, השהייה, כיבוי הנורה, השהייה (במילישניות, 1000 זה שניה אחת)
delay(1000);
תוכנית דוגמא ניתן למצוא בסביבת הפיתוח תחת: דוגמאות -> BASICS -> BLINK
או כמו התוכנית הבאה שמדליקה שתי נורות לד לסירוגין (לחצו על התמונה לקבלת הקוד)